четвер, 2 квітня 2020 р.

Завдання 03.04

Любі діти! Не забувайте робити ранкову зарядку!

Читання   Сьогодні ми вивчаємо новий звук, нову букву. Пропоную спочатку переглянути відеоурок 30 за посиланням  https://www.youtube.com/playlist?list=PL5vqV-t0Um0RDSVFEddC3UKIvCEPT6b3z , а потім попрацювати з Буквариком с. 64 - 65


Додатково   Прочитати казку про букву Ф

«ФІЗКУЛЬТУРНА» БУКВА «Ф»
              Того дня в царстві Грамоти був День здоров'я.
Сюди завітав лікар і довго пояснював буквам, що потрібно робити, аби вберегтися від хвороб. Букви добре знають, що хворіти їм у жодному разі не можна. Уявіть собі, яке лихо могло б трапитися, якби захворіла хоча б одна з букв. Нехай, наприклад, це була б буква «К». Тоді речення «У дівчин..и була довга ..оса, а в ..осу була вплетена червонень..а стріч..а» перетворилося б на нісенітницю.
—     Залежно від погоди, — казав лікар, — потрібно одягати футболку, спортивну форму, а коли холодно — кофту чи навіть шарф. Узимку не завадить і тепла фуфайка. А ще для вашого здоров'я корисні фрукти й ранкова зарядка.
Наступного ранку всі букви дружно вибігли на спортивний майданчик, стали в ряд і вже готові були почати зарядку. Та виявилося, що в них немає тренера. А буквам так кортіло виконувати різноманітні вправи! Адже всім хочеться бути здоровими, зграбними та гарними.
Аж ось буква «Ф», завжди така струнка й підтягнута, вийшла наперед і скомандувала:
—     Усі поставте руки в боки! І робіть, як я!
Оскільки ініціатива належала саме цій букві, відтоді її поставили першою в слові «фізкультура». З того часу літера «Ф» завжди проводила зарядку та заняття з фізкультури. Букви старанно виконували всі вправи своєї наставниці, бо це було дуже весело й цікаво. А літеру «Ф», яка позначає звук [ф], назвали «фізкультурною», бо вона завжди готова розпочати фізкультхвилинку.


Письмо    Пропис с. 38, навчитися писати рядкову літеру ф та слова з нею, скласти дану літеру з будь - яких предметів.  



 

Немає коментарів:

Дописати коментар